Standardization Institute of the Republic of North Macedonia
Phone: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 70 233 086
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Yuri Gagarin 15, 3-rd floor, 1000 Skopje
Main menu

Настан - 14 октомври 2010 година

На 14 октомври 2010 година, ИСРСМ со техничка поддршка на ИПА 2008 - Проектот „Техничка помош за институционална надградба на Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија (ИСРСМ)„ оддржа настан по повод Светскиот ден на стандардизација и официалното отпочнување на проектот.Настанот се одржа во ЕУ инфо центарот во присуство на бројни гости: членови и претседатели на ИСРСМ Техничките комитети, Советот на ИСРСМ како и нивната екселенција амбасадорот на Република Франција и заменик амбасадорот на Република Хрватска во Македонија.