Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 70 233 086
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

Дали набавениот стандард можам да го умножувам и дистрибуирам на други лица?

Согласно одредбите на Законот за стандардизација и Законот за авторски и сродни права, авторските права на стандардите му припаѓаат на ИСРСМ. Умножување (фотокопирање), дистрибуирање и препродавање на стандардите и другите документи издадени од ИСРСМ без согласност на ИСРСМ е строго забрането и истото подлежи на казнени санкции.