Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 2 3247 150, +389 2 3247 159, +389 2 3247 157, +389 75 444 627
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

Електронски пристап за читање стандарди

Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија донесе одлука за нова опција отворена на веб страната на ИСРСМ за електронско читање на стандарди. Со оваа одлука се определува висината на надоместокот за електронски пристап за читање на македонски стандарди и стандардизациски документи наменети за претпријатија, институции од јавен и државен карактер, здруженија и други организации, физички лица, средношколци, студенти, магистранти, докторанти во образовни институции во Република Северна Македонија.

Одлуката може да ја видите на следниот линк

[images/upload/Odluka za opredeluvanje na visinata na nadomestok za elektronski pristap za citanje standardi 09_2018 - potpisana.pdf](</images/upload/Odluka za opredeluvanje na visinata na nadomestok za elektronski pristap za citanje standardi 09_2018 - potpisana.pdf>)