Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 76 448 791
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

Најчесто поставувани прашања - FAQ

Која е постапката за набавка на стандарди? Дали работата во ИСРСМ технички комитети се плаќа? Дали стандардите се задолжителни за употреба?

Дали стандардите се задолжителни за употреба?

Зошто би членувале во ИСРСМ и во ИСРСМ Техничките комитети?

Дали работата во ИСРСМ технички комитети се плаќа?

Дали набавениот стандард можам да го умножувам и дистрибуирам на други лица?

Која е постапката за набавка на стандарди?