Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 70 233 086
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

IWA 42:2022 NET ZERO GUIDELINES

Во 2022 година ISO го објави првиот глобално усогласен документ за ефективни климатски активности IWA 42:2022 Net Zero Guidelines.

Овој документ претставува алатка за креаторите на политиките и за сите кои работат на нето нула емисии на гасови што придонесуваат во зголемување на ефектот на стаклена градина.

За поддршка на глобалнате климатски активности, на следниот линк можете бесплатно да го превземете документнот IWA 42:2022 Net Zero Guidelines

IWA 42:2022 Net Zero Guidelines