Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 76 448 791
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

Како да пребарате

За основно и/или напредно пребарување може да го користите ИСРСМ онлајн каталогот или да кликнете на табот „Стандардизација“ на почетната страна.  

Може да пребарувате неколку зборови или фрази поврзани со операторите "AND", "OR", "NOT":

Напредно пребарување со помош на симболот (%):

Кога сакате да барате фраза, треба да ја ставите во превртени запирки.

Кога сакате да пребарувате за одредена фраза, поврзана со еден или повеќе зборови, мора да ја напишете со превртени запирки.

Треба да напишете минимум 4 букви/цифри во полето за пребарување за да продолжите.

Големите и малите букви не се разликуваат кога го користите модулот за пребарување.