Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 76 448 791
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

Меморандум за соработка Стопанска комора на Р.Македонија и ИСРСМ

Директорот на Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија (ИСРСМ), м-р Џевад Кицара и потпретседателот на Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК), на денешната пресконференција потпишаа Меморандум за соработка.
На настанот се дискутираше и за важноста на европските стандарди и нивната примена за македонските компании со цел да бидат конкурентни на европскиот пазар.