Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 70 233 086
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

Новини и настани

Новини и настани поврзани со ИСРСМ.

Набавка на американски стандарди и публикации

Набавка на американски стандарди и публикации

Повик за членство во Работни Групи при техничкиот комитет ИСРСМ ТК 40-Еврокодови и Национални анекси

Повик за членство во Работни Групи при техничкиот комитет ИСРСМ ТК 40-Еврокодови и Национални анекси

Превод на македонски јазик на ISO 26000:2011

Превод на Македонски јазик на ISO 26000:2011 Водич на опшествена одговорност

ИСРСМ преку користење на инструментот TAIEX организра работилница на тема: СТАНДAРДИ ЗА ТУТУНСКИ ПРИЗВОДИ

ИСРСМ преку користење на инструментот TAIEX организра работилница на тема: СТАНДAРДИ ЗА ТУТУНСКИ ПРИЗВОДИ

Конференција за World Smart Grid форум

Конференција за World Smart Grid форум

Стратегија за Европска стандардизација

Стратегија за Европска стандардизација

Македонски проекти во фаза 40.20

Пуштени се 2 стандарди на јавна расправа од ТК 11 и ТК 27

Покана за експерти од Нанотехнологија

Покана за експерти од нанотехнологија за учество и работа во CEN/TC 352

ИСРСМ ТК 40

ИСРСМ ТК 40 – Еврокодови и Национални Анекси на јавна расправа

Соопштение

С О О П Ш Т Е Н И Е Во врска со донесената Одлука на Владата на Република Северна Македонија, поради спроведување на есенската акцијата „Ден на дрвото-засади ја својата иднина”, 21.11.2012 година (среда), е неработен ден за граѓаните на Република Сев

Ден на дрвото-Ноември 2012

Ден на дрвото-Ноември 2012

ОГЛАС

ОГЛАС за членки во ИСРСМ ТК 40-Еврокодови и Национални анекси

8-ми Септември

8-ми Септември Ден на независноста на Република Северна Македонија

ПОКАНА

Покана за свечен коктел по повод приемот на ИСРСМ во CEN и CENELEC

ИСРСМ СТАНА ПОЛНОПРАВНА ЧЛЕНКА ВО CEN и во CENELEC

ИСРСМ СТАНА ПОЛНОПРАВНА ЧЛЕНКА ВО CEN и во CENELEC

Семинар на тема Стандарди, квалитет и глобална конкурентност

На 29 и 30 мај 2012 ќе се одржи СЕМИНАР на тема „Стандарди, квалитет и глобална конкурентност“

Формиран нов технички комитет ТК 38-Тутун и тутунски производи

Формиран е нов технички комитет ТК 38-Тутун и тутунски производи

ОГЛАС за именување на членови на Стручни одбори во ИСРСМ

ОГЛАС за именување на членови на Стручни одбори во ИСРСМ