Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 70 233 086
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

Новини и настани

Новини и настани поврзани со ИСРСМ.

МЕЃУНАРОДНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПО ПОВОД СВЕТСКИОТ ДЕН НА СТАНДАРДИЗАЦИЈАТА И МЕСЕЦОТ НА САЈБЕР-БЕЗБЕДНОСТА

Сајбер-безбедноста реалност за компаниите

Новата веб страна на Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија (ИСРСМ).

Од 12-ти октомври (вторник) 2021, се очекува стартување на новата веб страна на Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија (ИСРСМ).

БИЛАТЕРАЛНА СОРАБОТКА НА ИСРСМ ВО КИЕВ-УКРАИНА

Oфицијална работна посета на ИСРСМ по покана на Украинскиот центар за научно истражување и обука за стандардизација, сертификација и проблеми со квалитет

ОФИЦИЈАЛНА РАБОТНА ПОСЕТА НА ИСРСМ ВО БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

ОФИЦИЈАЛНА РАБОТНА ПОСЕТА НА ИСРСМ ВО БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

БИЛАТЕРАЛНА И РЕГИОНАЛНА ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА РЕПУБЛИКА ТУРЦИЈА

ИСРСМ на чело со Директорот, м-р Џеват Кицара и г-дин Вилијам Христовски, Советник и член на Советот на ИСРСМ, во официјална работна посета на Турскиот Институт за стандардизација.

РЕГИОНАЛНА РАБОТНА ПОСЕТА И СОРАБОТКА

Регионална работна посета и соработка на директорот и соработниците од ИСРСМ на ИСМЕ-Институт за стандардизација на Црна Гора

РЕГИОНАЛНА СОРАБОТКА

Делегација на Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија, оствари дводневна официјална работна посета на Институтот за стандардизација на соседна Република Србија

ВО ТЕК Е ИЗРАБОТКА НА НОВАТА ВЕБ СТРАНА НА ИСРСМ

ВО ТЕК Е ИЗРАБОТКА НА НОВАТА ВЕБ СТРАНА НА ИСРСМ

55-то и 61-во Генерално собрание на CEN и CENELEC

55-то Генерално собрание на CEN, 61-то Генерално собрание на CENELEC, 11-та Заедничка сесија со CENELEC/AG и вонредниот состанок на CEN/AG

МАКЕДОНСКИТЕ РАБОТНИ ДОКУМЕНТИ МК CWA 5643-1:2021 и МК CWA 5643-2:2021

Македонските работни документи МК CWA 5643-1:2021 „ Туризам и сродни услуги - Барања и упатства за намалување на ширењето на Ковид-19 во туристичката индустрија (ISO/PAS 5643:2021)“ и МК CWA 5643-2:2021

ПОКАНА ЗА ОНЛАЈН ОБУКА

ПОКАНА ЗА ОНЛАЈН ОБУКА „Толкување на барањата на стандардот МКС EN ISO 9001:2015 - Системи за менаџмент со квалитет“

Извештај за оценка на ИСРСМ кон критериумите за членство во CEN и CENELEC

Извештај за оценка на ИСРСМ кон критериумите за членство во CEN и CENELEC

MKC EN ISO 50001:2018-ДОСТАПЕН НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

MKC EN ISO 50001:2018-ДОСТАПЕН НА МАКЕДОНСКИ ЈАЗИК

МСП како двигател на зелениот раст: Претворање на предизвиците во можности со употреба на стандарди

МСП како двигател на зелениот раст: Претворање на предизвиците во можности со употреба на стандарди

Единствен полнач за сите мобилни телефони

На 1. март, 2011 година, CENELEC и USB Implementers Forum (USB-IF) потпишаа меморандум за соработка во врска со развивање на единствен полнач на мобилни телефони

Европски стандард за халал храна

Во рамките на Европскиот комитет за стандардизација (CEN), се формираше работна група која има задача да ја анализира можноста и потребата од подготовка на европскиот стандард за халал храна.

СТРАТЕГИЈА НА CEN И CENELEC 2030

СТРАТЕГИЈА НА CEN И CENELEC 2030

Нов проект за инфраструктура за квалитет SEE QI 8 – „WB6 QI response to COVID-19“

Нов проект за инфраструктура за квалитет SEE QI 8 – „WB6 QI response to COVID-19“