Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 76 448 791
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

Новини и настани

Новини и настани поврзани со ИСРСМ.

Зајакнување на внатрешниот пазар

Работилница за презентација на 7 нацрт правилници поврзани со: лифтови, апарати на гас, опрема под притисок, опрема и заштитни системи кои се наменети за употреба во потенцијално експлозивни атмосфери ATEX и пловни објекти за рекреација.

Во пресрет на 28-та Конференција за климатски промени, COP28

Климатска посветеност на членките на ISO, борба против климатските промени преку стандарди

Учество на ISO на 28-та Конференција на ОН за климатски промени, COP28

Во период од 30 ноември до 12 декември во Дубаи, Обединетите Арапски Емирати ќе се одржи 28-та Kонференција за климатски промени (COP28) на UNFCCC

Иновативни маркетинг решенија

Media Consulting , компанија која нуди приспособени маркетинг решенија за раст на бизнисот

МКС EN ISO/IEC 17025:2018

ОБУКА за стандардот МКС EN ISO/IEC 17025:2018 - Општи барања на компетентност на лаборатории за тестирање и калибрација

21 седница на Собрание на ИСРСМ

Одржана 21 редовна годишна седница на Собранието на Институт за стандардизација на Република Северна Македонија

Алатки за намалување на емисијата на гасови на стаклена градина

Климатските промени се најголема закана со која се соочува човештвото и биодиверзитетот. Стандардите играат клучна улога во намалувањето на емисиите на гасови на стаклена градина, особено јаглерод диоксид (CO2).

87-то Генерално Собрание на IEC

19 Окт. – 2 Ное. 2023 Генерално Собрание на IEC (Меѓународна Eлектротехничка Kомисија) се одржува виртуелно.

MKC EN ISO/IEC 27001:2023

Безбедност на информации, кибербезбедност и заштита на приватноста – Системи за управување со безбедноста на информациите – Барања

21 Седница на Собранието на ИСРСМ

Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија ќе ја одржи својата редовна годишна седница на Собранието на ИСРСМ

МКС EN 12595 МКС EN 12596

Битумен и битуменски врзива,

Интерен оглас 01/2023 на Институт за стандардизација на Република Северна Македонија

Интерен оглас за унапредување на административен службеник во Институтот за стандардизација на Република Северна Македонија.

Трет Регионален Симпозиум за лифтови и ескалатори SEELIFT 2023

Темата на оваа конференција беше: Лифтови и ескалатори подложни на сеизмички услови, безбедност, пристапност и енергетска ефикасност во модернизирањето на постоечните лифтови

20. Меѓународен Симпозиум на Друштвото на Градежни Конструктори на Македонија (ДГКМ)

28-29 септември 2023 се одржува, 20  Меѓународен Симпозиум на Друштво на Градежни Конструктори на Македонија (ДГКМ), најголемиот настан од областа на градежништвото во нашата земја, хотел Double Tree by Hilton во Скопје

World Tourism Day 2023

Оваа година Светскиот ден на туризмот UNWTO, носи тема „Туризмот и зелените инвестиции“

Генерално Собрание ISO 2023

18-22 септември Генерално Собрание на ISO 2023, домаќин Standards Australia и клучната улога на меѓународните стандарди

Панел-дискусија на институциите  од инфраструктурата за квалитет

Средба на институциите  од инфраструктурата за квалитет со економските оператори во секторот за електрични производи и машинерија

Генерално Собрание на ISO

Овогодинешното собрание на ISO се одржува во Бризбејн на 18-22 септември 2023, нуди еднонеделна програма под темата „Задоволување на глобалните потреби“