Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 76 448 791
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

Нов меѓународен и европски стандард за цигари

Европскиот комитет за стандардизација (CEN) и Меѓународната организација за стандардизација (ISO) публикуваа два нови стандарди кои се однесуваат на цигари кои сами се гасат по определено време доколку активно не бидат пушени.