Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 2 3247 150, +389 2 3247 159, +389 2 3247 157, +389 75 444 627
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

МКС EN ISO 12402-10:2007

Лични направи за одржување на површина - Дел 10: Избор и примена на лични направи за одржување на површина и други релевантни направи

Personal flotation devices - Part 10: Selection and application of personal flotation devices and other relevant devices (ISO 12402-10:2006)
95.99 Повлечен   30.12.2021

Општи информации

95.99     30.12.2021

ISRSM

ИСРСМ ТК 5

Европски стандард

13.340.70     13.340.7  

Подрачје на примена

ISO 12402-10:2006 gives guidance for the selection and application of personal flotation devices complying with the other relevant parts of ISO 12402 and immersion suits according to ISO 15027-1 to ISO 15027-3.

ЕУ Директиви и Регулативи

ЕУ Директиви и Регулативи поврзани со овој стандард.

89/686/EEC

Опрема за лична заштита

Хармонизиран
96/98/EC

Поморска опрема

2016/425

Опрема за лична заштита

Животен циклус

МОМЕНТАЛНО

Повлечен
МКС EN ISO 12402-10:2007
95.99 Повлечен
30.12.2021

ЗАМЕНЕТ СО

Публикуван
МКС EN ISO 12402-10:2021

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од EN ISO 12402-10:2006 IDENTICAL

Усвоен од ISO 12402-10:2006 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава