Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 70 233 086
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

МКС EN 12127:2007

Текстил ( Ткаенини ( Определување маса на единица површина на мали примероци (идентичен со EN 12127:1997)

Textiles - Fabrics - Determination of mass per unit area using small samples
30.6.2007

Општи информации

90.20     15.7.2023

90.60    18.11.2023

ISRSM

ИСРСМ ТК 5

Европски стандард

59.080.30     59.080.3  

англиски  

Купи

Публикуван

Одберете јазик на кој сакате да го добиете документот.

Подрачје на примена

This standard describes methods for the determination of the mass per unit area using small samples in the standard atmosphere for testing and/or oven-dry. It is applicable to woven and knitted fabrics. It may also be applicable to fabrics produced by other techniques.

Животен циклус

МОМЕНТАЛНО

Публикуван
МКС EN 12127:2007
90.20 Редовно преиспитување на стандардот
15.7.2023

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од EN 12127:1997 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава