Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 70 233 086
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС EN 255-4:2016

Heat pumps - Heat pump units with electrically driven compressors for heating or for heating and cooling - Part 4: Air/air heat pump units - Testing and requirements for marking

Општи информации

40.20     5.12.1988

40.60    21.4.1989

ISRSM

ИСРСМ ТК 8

Европски стандард

Купување

Доколку сакате да го купите овој документ обратете се на следната мејл адреса: isrsm.info@isrsm.gov.mk

Подрачје на примена

This standard applies to air/air heatpumps with electrically driven compressors.The standard specifies methods for testing and reporting of the performance when used for heating or for heating and cooling. It specifies especially the products characteristics related to the noise protection and energy efficiency.

Животен циклус

МОМЕНТАЛНО

Проект во изработка
prМКС EN 255-4:2016
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
5.12.1988

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од prEN 255-4 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава