Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 70 233 086
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС EN 551:2017

*

Sterilization of medical devices - Method for validation and routine control of ethylene oxide sterilization - Guidance

Општи информации

40.20     6.11.1991

40.60    23.3.1992

ISRSM

ИСРСМ Совет

Европски стандард

Купување

Доколку сакате да го купите овој документ обратете се на следната мејл адреса: isrsm.info@isrsm.gov.mk

Подрачје на примена

This European standard provides guidance on the implementation of EN 550. It does not add to, or otherwise change, the requirements of EN 550 and is not intended to be used as a checklist for the assessment of compliance with EN ...

Животен циклус

МОМЕНТАЛНО

Проект во изработка
prМКС EN 551:2017
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
6.11.1991

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од prEN 551 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава