Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 70 233 086
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС EN 553:2017

*

Sterilization of medical devices - Method for validation and routine control of sterilization by irradiation - Guidance

Општи информации

40.20     6.11.1991

40.60    23.3.1992

ISRSM

ИСРСМ Совет

Европски стандард

Купување

Доколку сакате да го купите овој документ обратете се на следната мејл адреса: isrsm.info@isrsm.gov.mk

Подрачје на примена

This European standard provides guidance and advice on methods and procedures which may be used to ensure compliance with the requirements specified in EN 552. This standard does not include advice on irradiator design, operator training and radiation safety.

Животен циклус

МОМЕНТАЛНО

Проект во изработка
prМКС EN 553:2017
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
6.11.1991

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од prEN 553 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава