Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 70 233 086
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

МКТС CEN ISO/TS 21719-2:2018

Електронска наплата Персонализација на опремата во возилата Дел 2:Користење на наменски системи со мал досег (ISO/DTS 21719-2:2017)

Electronic fee collection - Personalization of on-board equipment (OBE) - Part 2: Using dedicated short-range communication (ISO/TS 21719-2:2018)
95.99 Повлечен   30.12.2022

Општи информации

95.99     30.12.2022

ISRSM

ИСРСМ ТК 10

Техничка спецификација

35.240.60     03.220.20     03.220.2  

Купување

Доколку сакате да го купите овој документ обратете се на следната мејл адреса: isrsm.info@isrsm.gov.mk

Подрачје на примена

ISO/TS 21719-2:2018 specifies
- personalization interface: dedicated short-range communication (DSRC),
- physical systems: on-board equipment and the personalization equipment,
- DSRC-link requirements,
- EFC personalization functions according to ISO/TS 21719-1 when defined for the DSRC interface, and
- security data elements and mechanisms to be used over the DSRC interface.
Protcol information conformance statement (PICS) proforma is provided in Annex B, whereas security computation examples are provided in Annex E.

Животен циклус

МОМЕНТАЛНО

Повлечен
МКТС CEN ISO/TS 21719-2:2018
95.99 Повлечен
30.12.2022

ЗАМЕНЕТ СО

Публикуван
MKTC CEN ISO/TS 21719-2:2022

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од CEN ISO/TS 21719-2:2018 IDENTICAL

Усвоен од ISO/TS 21719-2:2018 IDENTICAL