Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 2 3247 150, +389 2 3247 159, +389 2 3247 157, +389 75 444 627
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС EN 407:2021

Заштитни ракавици и друга опрема за заштита на раце од термички опасности (топлина и /или пожар)

Protective gloves and other hand protective equipments against thermal risks (heat and/or fire)

Општи информации

40.20     15.11.2021

40.60    30.11.2021

ISRSM

ИСРСМ ТК 5

Европски стандард

13.340.40     13.340.4  

Подрачје на примена

This document specifies requirements, test methods, marking and information for protective gloves and other hand protective equipment’s against thermal risks for professional use, consumer, domestic use.
This document is also applicable to arm protective equipment.
It is used for all gloves and other hand protective equipment’s which protect the hands or part of the hand against heat and/or fire in one or more of the following forms: flame, contact heat, convective heat, radiant heat, small splashes or large quantities of molten metal.
This standarddocument is only applicable in conjunction with EN ISO 21420:2020.
This document doesn’tdoes not apply to gloves for fire-fighters or welding that have their own standards.

ЕУ Директиви и Регулативи

ЕУ Директиви и Регулативи поврзани со овој стандард.

2016/425

Опрема за лична заштита

Животен циклус

ПРЕТХОДНО ИЗДАНИЕ

Го заменува
МКС EN 407:2007

МОМЕНТАЛНО

Проект во изработка
prМКС EN 407:2021
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
15.11.2021

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од EN 407:2020 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава