Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 2 3247 150, +389 2 3247 159, +389 2 3247 157, +389 75 444 627
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС EN ISO 12402-10:2021

Лични направи за флотација- Дел 10: Избор и примена на лични направи за флотација и други релевантни направи

Personal flotation devices - Part 10: Selection and application of personal flotation devices and other relevant devices (ISO 12402-10:2020)

Општи информации

40.20     15.11.2021

40.60    30.11.2021

ISRSM

ИСРСМ ТК 5

Европски стандард

13.340.70     13.340.7  

Подрачје на примена

This document provides requirements and recommendations for the selection and application of both personal flotation devices (PFD) complying with the relevant Parts of the ISO 12402 series:2020, and immersion suits according to ISO 15027 (all parts):2012.
It is intended to assist manufacturers, suppliers, users and regulators in the appropriate selection and application of those garments for the circumstances in which they will be used.

Животен циклус

ПРЕТХОДНО ИЗДАНИЕ

Го заменува
МКС EN ISO 12402-10:2007

МОМЕНТАЛНО

Проект во изработка
prМКС EN ISO 12402-10:2021
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
15.11.2021

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од EN ISO 12402-10:2020 IDENTICAL

Усвоен од ISO/NP 12402-10 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава