Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 2 3247 150, +389 2 3247 159, +389 2 3247 157, +389 75 444 627
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС EN ISO 12402-6:2021

Лични направи за флотација - Дел 6: Појаси за спасување за специјални намени и подводни помагала за одржување - Сигурносни барања и дополнителни методи за тестирање

Personal flotation devices - Part 6: Special application lifejackets and buoyancy aids - Safety requirements and additional test methods (ISO 12402-6:2020)

Општи информации

40.20     15.11.2021

40.60    30.11.2021

ISRSM

ИСРСМ ТК 5

Европски стандард

13.340.70     13.340.7  

Подрачје на примена

This document specifies the safety requirements and additional test methods for special application lifejackets and buoyancy aids (hereafter named PFD) for adults, children or infants. It is intended to be used in conjunction with ISO 12402‑2:2020, ISO 12402‑3:2020, ISO 12402‑4:2020 and ISO 12402‑5:2020, as applicable.

ЕУ Директиви и Регулативи

ЕУ Директиви и Регулативи поврзани со овој стандард.

2016/425

Опрема за лична заштита

Животен циклус

ПРЕТХОДНО ИЗДАНИЕ

Го заменува
МКС EN ISO 12402-6:2007/A1:2012

Го заменува
МКС EN ISO 12402-6:2007

МОМЕНТАЛНО

Проект во изработка
prМКС EN ISO 12402-6:2021
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
15.11.2021

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од EN ISO 12402-6:2020 IDENTICAL

Усвоен од ISO/NP 12402-6 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава