Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 2 3247 150, +389 2 3247 159, +389 2 3247 157, +389 75 444 627
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС EN ISO 11393-2:2021

Заштитна облека за корисници на рачна пила со ланец - Дел 2: Методи за тестирање штитници за нозе

Protective clothing for users of hand-held chainsaws - Part 2: Performance requirements and test methods for leg protectors (ISO 11393-2:2018)

Општи информации

40.20     15.11.2021

40.60    30.11.2021

ISRSM

ИСРСМ ТК 5

Европски стандард

13.340.10     13.340.50     13.340.1  

Подрачје на примена

This document specifies the performance requirements, test methods, design requirements, identification and marking information for leg protectors that offer protection against cutting by hand-held chainsaws.

ЕУ Директиви и Регулативи

ЕУ Директиви и Регулативи поврзани со овој стандард.

89/686/EEC

Опрема за лична заштита

2016/425

Опрема за лична заштита

Животен циклус

ПРЕТХОДНО ИЗДАНИЕ

Го заменува
МКС EN 381-5:2007

Го заменува
МКС EN 381-2:2007

МОМЕНТАЛНО

Проект во изработка
prМКС EN ISO 11393-2:2021
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
15.11.2021

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од EN ISO 11393-2:2019 IDENTICAL

Усвоен од ISO/FDIS 11393-2 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава