Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 2 3247 150, +389 2 3247 159, +389 2 3247 157, +389 75 444 627
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС EN ISO 11393-4:2021

Заштитна облека за корисници на рачна пила со ланец - Дел 4: Барања за карактеристиките и методи за испитување на заштитни ракавици

Protective clothing for users of hand-held chainsaws - Part 4: Performance requirements and test methods for protective gloves (ISO 11393-4:2018)

Општи информации

40.20     15.11.2021

40.60    30.11.2021

ISRSM

ИСРСМ ТК 5

Европски стандард

13.340.40     13.340.4  

Подрачје на примена

This document specifies the performance requirements, test methods, design requirements, identification and marking information for gloves that offer protection against cutting by hand-held chainsaws.
Guidance on chainsaw use and the selection of gloves is given in Annex A.

ЕУ Директиви и Регулативи

ЕУ Директиви и Регулативи поврзани со овој стандард.

89/686/EEC

Опрема за лична заштита

2016/425

Опрема за лична заштита

Животен циклус

ПРЕТХОДНО ИЗДАНИЕ

Го заменува
МКС EN 381-7:2007

Го заменува
МКС EN 381-4:2007

МОМЕНТАЛНО

Проект во изработка
prМКС EN ISO 11393-4:2021
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
15.11.2021

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од EN ISO 11393-4:2019 IDENTICAL

Усвоен од ISO/FDIS 11393-4 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава