Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 2 3247 150, +389 2 3247 159, +389 2 3247 157, +389 75 444 627
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС EN 17092-4:2021

Заштитна облека за професионални возачи на мотоцикли - Дел 4: Класа А облека- Барања

Protective garments for motorcycle riders - Part 4: Class A garments - Requirements

Општи информации

40.20     15.11.2021

40.60    30.11.2021

ISRSM

ИСРСМ ТК 5

Европски стандард

13.340.10     13.340.1  

Подрачје на примена

This document specifies general requirements for motorcyclists’ protective garments of Class A: protective garments, which are intended to provide limited protection to the wearer against abrasion and impact injury. It applies to protective garments for motorcycle on-road.

ЕУ Директиви и Регулативи

ЕУ Директиви и Регулативи поврзани со овој стандард.

2016/425

Опрема за лична заштита

Животен циклус

ПРЕТХОДНО ИЗДАНИЕ

Го заменува
МКС EN 13595-4:2007

Го заменува
МКС EN 13595-3:2007

Го заменува
МКС EN 13595-2:2007

Го заменува
МКС EN 13595-1:2007

МОМЕНТАЛНО

Проект во изработка
prМКС EN 17092-4:2021
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
15.11.2021

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од EN 17092-4:2020 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава