Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 2 3247 150, +389 2 3247 159, +389 2 3247 157, +389 75 444 627
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС EN 17092-6:2021

Заштитна облека за професионални возачи на мотоцикли - Дел 6: Класа Ц облека- Барања

Protective garments for motorcycle riders - Part 6: Class C garments - Requirements

Општи информации

40.20     15.11.2021

40.60    30.11.2021

ISRSM

ИСРСМ ТК 5

Европски стандард

13.340.10     13.340.1  

Подрачје на примена

This document specifies general requirements for motorcyclists’ protective garments of Class C, worn as under or overgarments, intended to provide limited protection to the wearer against impact injury. It applies to protective garments for motorcycle on-road use.

ЕУ Директиви и Регулативи

ЕУ Директиви и Регулативи поврзани со овој стандард.

2016/425

Опрема за лична заштита

Животен циклус

ПРЕТХОДНО ИЗДАНИЕ

Го заменува
МКС EN 13595-4:2007

Го заменува
МКС EN 13595-3:2007

Го заменува
МКС EN 13595-2:2007

Го заменува
МКС EN 13595-1:2007

МОМЕНТАЛНО

Проект во изработка
prМКС EN 17092-6:2021
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
15.11.2021

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од EN 17092-6:2020 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава