Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 2 3247 150, +389 2 3247 159, +389 2 3247 157, +389 75 444 627
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС EN ISO 105-A03 rev:2018

Текстил - Испитување на постојаност на боја - Дел А03: Сива скала за оцена на премин на боја

Textiles - Tests for colour fastness - Part A03: Grey scale for assessing staining (ISO 105-A03:2019)

Општи информации

40.20     5.10.2021

ISRSM

ИСРСМ ТК 5

Европски стандард

59.080.01     59.080.0  

Подрачје на примена

This document describes the grey scale for determining staining of adjacent fabrics in colour fastness tests, and its use. A precise colorimetric specification of the scale is given as a permanent record against which newly prepared working standards and standards that may have changed can be compared.

Животен циклус

ПРЕТХОДНО ИЗДАНИЕ

Го заменува
МКС EN 20105-A03:2008

МОМЕНТНО

Проект во изработка
prМКС EN ISO 105-A03 rev:2018
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
5.10.2021

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од EN ISO 105-A03:2019 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава