Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 2 3247 150, +389 2 3247 159, +389 2 3247 157, +389 75 444 627
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС EN ISO 27065:2017/prA1:2018

Заштитна облека - Барани карактеристики на заштитна облека за оператори кои работат со пестициди или за работници кои престојуваат во подрачје претходно третирано со пестицид- Амандман 1 : Заменски хемикалии за испитување

Protective clothing - Performance requirements for protective clothing worn by operators applying pesticides and for re-entry workers - Amendment 1: Surrogate test chemical (ISO 27065:2017/Amd 1:2019)

Општи информации

40.20     5.10.2021

ISRSM

ИСРСМ ТК 5

Европски стандард

13.340.10     13.340.1  

Подрачје на примена

ЕУ Директиви и Регулативи

ЕУ Директиви и Регулативи поврзани со овој стандард.

2016/425

Опрема за лична заштита

Животен циклус

МОМЕНТНО

Проект во изработка
prМКС EN ISO 27065:2017/prA1:2018
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
5.10.2021

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од EN ISO 27065:2017/A1:2019 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава