Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 2 3247 150, +389 2 3247 159, +389 2 3247 157, +389 75 444 627
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС EN IEC 80601-2-77:2021

Медицинска електрична опрема - Дел 2-77: Посебни барања за основна безбедност и основни перформанси на хируршка опрема со роботска помош

Medical electrical equipment - Part 2-77: Particular requirements for the basic safety and essential performance of robotically assisted surgical equipment

Општи информации

40.20     30.10.2021

ISRSM

ИСРСМ Совет

Европски стандард

11.040.01     11.040.30  

Подрачје на примена

IEC 80601-2-77:2019 applies to the BASIC SAFETY and ESSENTIAL PERFORMANCE of ROBOTICALLY ASSISTED SURGICAL EQUIPMENT (RASE) and ROBOTICALLY ASSISTED SURGICAL SYSTEMS (RASS), referred to as ME EQUIPMENT and ME SYSTEMS together with their INTERACTION CONDITIONS and INTERFACE CONDITIONS.

Животен циклус

МОМЕНТНО

Проект во изработка
prМКС EN IEC 80601-2-77:2021
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
30.10.2021

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од EN IEC 80601-2-77:2021 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава