Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 2 3247 150, +389 2 3247 159, +389 2 3247 157, +389 75 444 627
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС EN IEC 60455-3-8:2021

Реактивни соединенија базирани на смола што се користат за електрична изолација - Дел 3-8: Спецификации за поединечни материјали - Смоли за додатоци за кабли

Resin based reactive compounds used for electrical insulation - Part 3-8: Specifications for individual materials - Resins for cable accessories

Општи информации

40.20     30.9.2021

ISRSM

ИСРСМ Совет

Европски стандард

29.035.01     29.035.0  

Подрачје на примена

<!-- NEW! -->IEC 60455-3-8:2021 is available as <a href="https://webstore.iec.ch/publication/69171">IEC 60455-3-8:2021 RLV</a> which contains the International Standard and its Redline version, showing all changes of the technical content compared to the previous edition.</br></br>IEC 60455-3-8:2021 gives the requirements for resins for power cable accessories that conform to this specification and meet established levels of performance. However, the selection of a material by a user for a specific application will be based on the actual requirements necessary for adequate performance in that application and not on this specification alone. These materials are designed to be used in low and medium voltage cable accessories and as such, electrical performance is proven as part of the assembly. Examples of this are described in EN 50393 and IEC 60502-4. This second edition cancels and replaces the first edition published in 2013. This edition constitutes a technical revision. This edition includes the following significant technical changes with respect to the previous edition:

- Clause 1: a link to assemblies according to IEC 60502-4 and EN 50393 was introduced;

- designation: the categories, especially the mechanical ones, were redefined;

- type tests: the testing was updated based on the chemical basis of the material;

- type tests: additional materials were introduced;

- Annex A: an examination grid was established.

Животен циклус

ПРЕТХОДНО ИЗДАНИЕ

Го заменува
МКС EN 60455-3-8:2014

МОМЕНТНО

Проект во изработка
prМКС EN IEC 60455-3-8:2021
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
30.9.2021

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од EN IEC 60455-3-8:2021 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава