Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 2 3247 150, +389 2 3247 159, +389 2 3247 157, +389 75 444 627
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС EN 60601-1-8:2007/prA2:2021

Медицинска електрична опрема - Дел 1-8: Општи барања за основна безбедност и основни перформанси - Стандард за обезбедување: Општи барања, тестови и насоки за алармни системи во медицинска електрична опрема и медицински електрични системи

Medical electrical equipment - Part 1-8: General requirements for basic safety and essential performance - Collateral Standard: General requirements, tests and guidance for alarm systems in medical electrical equipment and medical electrical systems

Општи информации

40.20     30.9.2021

ISRSM

ИСРСМ Совет

Европски стандард

11.040.01     11.040.0  

Подрачје на примена

Животен циклус

МОМЕНТНО

Проект во изработка
prМКС EN 60601-1-8:2007/prA2:2021
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
30.9.2021

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од EN 60601-1-8:2007/A2:2021 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава