Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 2 3247 150, +389 2 3247 159, +389 2 3247 157, +389 75 444 627
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС EN 60601-1-10:2008/prA2:2021

Медицинска електрична опрема - Дел 1-10: Општи барања за основна безбедност и основни перформанси - Стандард за обезбедување: Барања за развој на физиолошки контролори со затворен циклус

Medical electrical equipment - Part 1-10: General requirements for basic safety and essential performance - Collateral Standard: Requirements for the development of physiologic closed-loop controllers

Општи информации

40.20     30.9.2021

ISRSM

ИСРСМ Совет

Европски стандард

11.040.01     11.04  

Подрачје на примена

Животен циклус

МОМЕНТАЛНО

Проект во изработка
prМКС EN 60601-1-10:2008/prA2:2021
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
30.9.2021

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од EN 60601-1-10:2008/A2:2021 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава