Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 70 233 086
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

MKTC CEN ISO/TS 24283-2:2022

Геотехничко истражување и испитување - Критериуми за квалификација и проценка - Дел 2: Одговорен експерт (ISO/TS 24283-2:2022)

Geotechnical investigation and testing - Qualification criteria and assessment - Part 2: Responsible expert (ISO/TS 24283-2:2022)
30.3.2022

Општи информации

60.60     30.3.2022

ISRSM

ИСРСМ ТК 11

Техничка спецификација

03.100.30     93.020  

англиски  

Купи

Публикуван

Одберете јазик на кој сакате да го добиете документот.

Подрачје на примена

This document specifies the qualification criteria for the person who is responsible for the performance of sampling, testing, measuring, monitoring and installation of equipment (e.g. piezometers, borehole heat exchangers, inclinometers and extensometers) in the framework of geotechnical investigation.

Животен циклус

МОМЕНТАЛНО

Публикуван
MKTC CEN ISO/TS 24283-2:2022
60.60 Публикуван стандард
30.3.2022

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од CEN ISO/TS 24283-2:2022 IDENTICAL

Усвоен од ISO/TS 24283-2:2022 IDENTICAL