Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 70 233 086
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

MKC 1025:2022

Заштита на објекти од атмосферски празнења - Толерирана зачестеност на атмосферските празнења

Protection of structures against lighting-Tolerable lightning frequency
30.8.2022

Општи информации

60.60     30.8.2022

ISRSM

ИСРСМ ТК 32

Изворен национален стандард

91.120.4  

македонски  

Купи

Публикуван

Одберете јазик на кој сакате да го добиете документот.

Подрачје на примена

Во овој стандард е опишана постапката за процена на најголемиот толериран годишен број на атмосферски празнења во еден објект што на него можат да предизвикаат штета. Тој број го означуваме со Nc.

Животен циклус

ПРЕТХОДНО ИЗДАНИЕ

Повлечен
МКС Н.Б4.804:2000

МОМЕНТАЛНО

Публикуван
MKC 1025:2022
60.60 Публикуван стандард
30.8.2022