Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 76 448 791
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

prМКС ISO/AWI 50002-1:2022

Проверки на енергија - Барања со упатство за користење – Дел 1: Општи барања

Energy audits — Requirements with guidance for use — Part 1: General requirements

Општи информации

40.20     18.10.2023

40.60    27.12.2023

ISRSM

ИСРСМ ТК 9

Меѓународен стандард

27.015  

Купување

Доколку сакате да го купите овој документ обратете се на адресата на следната е-пошта: isrsm.info@isrsm.gov.mk

Подрачје на примена

ISO 50002:2014 specifies the process requirements for carrying out an energy audit in relation to energy performance. It is applicable to all types of establishments and organizations, and all forms of energy and energy use.
ISO 50002:2014 specifies the principles of carrying out energy audits, requirements for the common processes during energy audits, and deliverables for energy audits.
ISO 50002:2014 does not address the requirements for selection and evaluation of the competence of bodies providing energy audit services, and it does not cover the auditing of an organization's energy management system, as these are described in ISO 50003.
ISO 50002:2014 also provides informative guidance on its use.

Животен циклус

ПРЕТХОДНО ИЗДАНИЕ

Публикуван
МКС ISO 50002:2014

МОМЕНТАЛНО

Проект во изработка
prМКС ISO/AWI 50002-1:2022
40.20 Јавна расправа по нацрт-стандардот
18.10.2023

Поврзани проекти/стандарди

Усвоен од ISO/DIS 50002-1 IDENTICAL

Преглед

Само информативните делови од проектите се јавно достапни. За да ја видите целата содржина на проектот, дадете коментари и гласате, најавете се со Вашиот профил со клик на копчето „Најава“.

Најава