Институт за стандардизација на Република Северна Македонија
Тел: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 70 233 086
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Јуриј Гагарин 15, кат 3, 1000 Скопје
Главно мени

Видео

20 години од основање на Институт за стандардизација

Институтот за стандардизација одбележува 20 години од основањето како единствено национално тело за стандардизација на Република Северна Македонија.

ЕВРОКОДОВИ

Еврокодовите претставуваат група европски стандарди за инженерски конструкции, проектирање згради, мостови, кули, силоси и други дејности врзани со градежништвото.

Најпродавани македонски стандарди

Дел од најпродавани усвоени македонски стандарди во ИСРСМ

Светски ден на стандардизација 14 октомври

Светски ден на стандардизација 14 октомври