Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Phone: +389 2 3247 150, +389 2 3247 159, +389 2 3247 157, +389 75 444 627
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Yuri Gagarin 15, 3-rd floor, 1000 Skopje
 • WELCOME TO OUR NEW WEBSITE

  WELCOME TO OUR NEW WEBSITE

  ISRSM është krenare të njoftojë se uebfaqja e saj krejt e re tani është drejtpërdrejt. Si rezultat i muajve të punës së palodhur dhe përkushtimit, uebfaqja e re synon të ofrojë një përvojë të përmirësuar të përdoruesit: përmban një pamje të rifreskuar, navigim të përmirësuar dhe një mori karakteristikash që do ta bëjnë përvojën e përgjithshme më me ndikim në desktop, celular ose tabletë

 • BËHUNI NJË ANËTAR I ISRSM

  BËHUNI NJË ANËTAR I ISRSM

  Me standardet ju arrini cilësi dhe konkurueshmëri më të madhe të produkteve, shërbimeve dhe proceseve tuaja si në vend ashtu edhe në treg jashtë vendit. Ju zvogëloni kostot për zhvillimin dhe prodhimin. Në të njëjtën kohë, arrihet një siguri dhe mbrojtje më e madhe e njeriut dhe e mjedisit. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të përfshiheni në proceset e standardizimit dhe të jeni anëtar i ISRSM.

  Si të bëhesh anëtar i ISRSM

 • DITA BOTLDRORE E STANDARDIZIMIT

  DITA BOTLDRORE E STANDARDIZIMIT

  Çdo vit më 14 tetor, anëtarët e komunitetit të standardizimit festojnë Ditën Botërore të Standardizimit, një mjet për të nderuar përpjekjet e përbashkëta të mijëra ekspertëve në të gjithë botën që zhvillojnë marrëveshje teknike vullnetare të publikuara si standarde.

  Dita Botërore e Standardizimit 2021 ka të bëjë me vizionin tonë të përbashkët për një botë më të mirë.

 • MBROJTJA E TAT DHNAVE PERSONALE

  MBROJTJA E TAT DHNAVE PERSONALE

  ISRSM vlerëson dhe është e angazhuar për të mbrojtur privatësinë tuaj, duke përfshirë edhe atë të anëtarëve tanë dhe kontribuesve, pjesëmarrës ISRSM, klientët, vizitorët e internetit ISSRM dhe abonentë të shërbimit ISRSM. Në përputhje me Privacy Policy, ISRSM mbledh dhe përpunon të dhënat personale të përdoruesve të shërbimeve ISRSM, gjatë regjistrimit, ose gjatë përdorimit të faqen tonë të internetit dhe IT mjete, të cilat janë të mbrojtura me Ligjin për Mbrojtjen e të Dhënave Personale dhe të akteve nënligjore apo evropiane rregulloret për mbrojtjen e të dhënave. ISRSM ka marrë masat e duhura organizative dhe teknike (siguria e TI) për të siguruar që të dhënat tuaja personale janë të mbrojtura.

  Shiko me shume ...Instituti për Standardizim e Republikës së Maqedonisë Veriore (ISRSM) është organ kombëtar i standardizimit që përfaqëson interesat kombëtare në organizatat ndërkombëtare, evropiane dhe rajonale të standardizimit, nxit veprimtaritë e standardizimit dhe nëpërmjet shoqatës së aktorëve publikë dhe privatë, ISRSM përgatit dhe miraton standardet vullnetare kombëtare Me

Të Reja dhe Aktivitete

more

more

BASHKPUNIMI BILATERAL I ISRSM N K KIEV-UKRAIN

Vizitë zyrtare pune në ISRSM me ftesë të Qendrës Ukrainase për Kërkime dhe Trajnime Shkencore mbi Standardizimin, Çertifikimin dhe Çështjet e Cilësisë

more

VIZITA ZYRTARE E PUNS S IS ISSRM N IN BOSNJ AND DHE HERZEGOVINA

VIZITA ZYRTARE E PUNS S IS ISSRM N IN BOSNJ AND DHE HERZEGOVINA

more

VIZITA ZYRTARE BILATERALE DHE RAJONALE NE REPUBLIKEN E TURQISE

ISRSM e drejtuar nga Drejtori, Xhevat Kicara, MA dhe Z. William Hristovski, Këshilltar dhe anëtar i Këshillit ISRSM, në një vizitë zyrtare pune në Institutin Turk për Standardizim.

more

VIZITA DHE BASHKPUNIMI RAJONAL I PUNS

Vizitë pune rajonale dhe bashkëpunim i drejtorit dhe bashkëpunëtorëve nga ISRSM në ISME-Instituti për Standardizimin e Malit të Zi

more

Public enquiry

The purpose of the public enquiry is to provide all stakeholders with the equal opportunity to submit comments and remarks on the draft Macedonian standards (projects). Voting and submittin comments is determined by an appropriate deadline, after which they can no longer be submitted. The full text of the drafts standards, can be purchased or read in the Institute`s library, and general information on each draft standard (the title and scope, etc.) are available on our website. The Macedonian projects for voting and submitting comments are available through the following link: see all projects (prMK ...) for public enquiry. IMPORTANT NOTE: As long as a public enquiry on the relevant project is open, you can delete and/or change your pre-cast vote, so you can continue to submit new comments, delete old ones and/or amend or supplement previously submitted ones. All previously submitted comments as well as the vote given in this case are visible

Апарати за домаќинство и слични електрични апарати - Безбедност - Дел 2-90: Посебни барања за микробранови печки за комерцијална примена (IEC 60335-2-90:2006)

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

ИСРСМ Совет more

Текстил - Испитување на постојаност на боја - Дел А03: Сива скала за оцена на премин на боја

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

ИСРСМ ТК 5 more

Заштитна облека - Барани карактеристики на заштитна облека за оператори кои работат со пестициди или за работници кои престојуваат во подрачје претходно третирано со пестицид- Амандман 1 : Заменски хемикалии за испитување

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

ИСРСМ ТК 5 more

Апарати за домаќинство и слични електрични апарати - Безбедност - Дел 2-110: Посебни барања за комерцијални микробранови апарати со вметнување или контакт со апликатори

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

ИСРСМ Совет more

Медицинска електрична опрема - Дел 2-77: Посебни барања за основна безбедност и основни перформанси на хируршка опрема со роботска помош

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

ИСРСМ Совет more

Секундарни литиумски батерии за апликации со лесен ЕВ (електрично возило) - Дел 1: Општи барања за безбедност и методи за тестирање

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

ИСРСМ Совет more

Реактивни соединенија базирани на смола што се користат за електрична изолација - Дел 3-8: Спецификации за поединечни материјали - Смоли за додатоци за кабли

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

ИСРСМ Совет more

Медицинска електрична опрема - Дел 1-6: Општи барања за основна безбедност и основни перформанси - Стандард за обезбедување: Употребливост

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

ИСРСМ Совет more

Медицинска електрична опрема - Дел 1-8: Општи барања за основна безбедност и основни перформанси - Стандард за обезбедување: Општи барања, тестови и насоки за алармни системи во медицинска електрична опрема и медицински електрични системи

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

ИСРСМ Совет more

Медицинска електрична опрема - Дел 1-10: Општи барања за основна безбедност и основни перформанси - Стандард за обезбедување: Барања за развој на физиолошки контролори со затворен циклус

40.20 DIS ballot initiated: 12 weeks

ИСРСМ Совет more