Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Phone: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 70 233 086
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Yuri Gagarin 15, 3-rd floor, 1000 Skopje
Main menu

Халал стандардот во Македонија

Директорот на Институтот за Стандардизација г. Љупчо Давчев учествуваше во дебата во емисијата Економски магазин на тема "ХАЛАЛ стандардот во Македонија". Што е ХАЛАЛ и колку е тој важен за зголемување на извозот на компаниите. Незадолжителна мерка, но ако е имплементирана отвора пазар од околу 650 милијарди долари.

Повеќе на следниов линк: http://www.youtube.com/watch?v=oxlWqmH5_ds#t=23