Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Phone: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 70 233 086
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Yuri Gagarin 15, 3-rd floor, 1000 Skopje
Main menu

World Halal Summit 2022 и OIC Halal Expo

World Halal Summit 2022  dhe Ekspozita e 9-të Halal e OIC-së 24-26 Nëntor Stamboll, këtë vit me temën "Për Tregti të Qëndrueshme: Eksploroni zhvillimin e industrisë globale hallall në të gjitha aspektet e saj"

Ekspozita Halal e OIC në të njëjtën kohë me Samitin Botëror Hallall ofron një mundësi unike për të shkëmbyer ekspertizë dhe përvojë midis pjesëmarrësve, studiuesve dhe ekspertëve në të gjitha fushat që lidhen me përkufizimin e hallallit (p.sh. ushqimi dhe pijet hallall, kozmetika hallall dhe kujdesi personal, turizmi hallall dhe akomodimi, banka dhe financa islame, tekstile dhe moda modeste, etj.)

Drejtori i ISRSM Dzevat Kicara u takua me Mahmut Sami Şahin, President i Institutit Turk të Standardizimit TSE dhe Ihsan Ovut, Sekretar i Përgjithshëm i Institutit të Standardeve dhe Metrologjisë për Vendet Islame (SMIIC), të cilët në hapjen e panairit theksuan fokusin e fortë në cilësi. të tregut të produkteve hallall dhe përmendi se standardet janë gjuha e përbashkët në të cilën ne punojmë për ta bërë jetën tonë më të lehtë.

Drejtori i ISRSM në panair zhvilloi një sërë diskutimesh dhe takimesh bilaterale me drejtues të institucioneve dhe agjencive, organeve të akreditimit, institucioneve shtetërore dhe private të përfshira në Hallall në vendet e tyre.

Vetë pjesëmarrja e këtij panairi dhe përpjekjet e Institutit tonë të Standardizimit është vendosja e përputhshmërisë së Hallallit Islam në Komitetin tonë Teknik të Ushqimit dhe bashkëpunimi i ardhshëm me SMIIC në hapat për miratimin dhe zbatimin e Hallallit në RSM.

Gati 500 ekspozues nga 40 vende po marrin pjesë në panairin katërditor që do të shfaqë një shumëllojshmëri produktesh dhe shërbimesh të përputhshme me hallallin që 47 vende në mbarë botën kanë përfshirë në komitetet e tyre teknike të ushqimit.

Samiti organizohet për të ofruar një program të gjerë të fjalimeve kryesore frymëzuese dhe seancave interaktive të paneleve me pionierë nga sektori Hallall dhe palë të tjera të interesuara, duke mbuluar sfidat dhe mundësitë kryesore në industrinë Halal, si dhe prezantime shkencore dhe seminare. Kjo gamë e gjerë formatesh diskutimi ofron një platformë ndërkombëtare për ekspertët e hallallit për të shkëmbyer ide dhe për të ndarë përvojën e tyre të paçmuar. Gjatë programit të samitit do të diskutohen tendencat aktuale në sektorin e hallallit dhe do të identifikohen drejtimet e reja në tregun e hallallit nga politikëbërësit kompetentë dhe profesionistët e fushës.

Edicioni i mëparshëm i Samitit Botëror Halal priti 67 folës nga 16 vende të ndryshme. Folësit prezantuan veprat e tyre origjinale në 10 sesione të ndryshme. Samiti u ndoq mirë nga 31,067 vizitorë nga 96 vende të botës.