Instituti për standardizim i Republikës së Maqedonisë së Veriut
Phone: +389 02 3247 150, +389 02 3247 159, +389 75 444 627,+389 76 448 791
E-mail: isrsm@isrsm.gov.mk
Yuri Gagarin 15, 3-rd floor, 1000 Skopje
Main menu

Dita Botërore e Standardeve 14 tetor 2023

Mirë se vini në fushatën për Светскиот ден на стандардите „Заедничка визија за подобар свет“.  me fokus të veçantë në SDG 3,  që synon të sigurt dhe здрав живот и благосостојба за сите.

  • PROTECTING HEALTH IN A DIGITALIZED WORLD CYBER SECURITY SAFEGUARDS HEALTH DATA, PROTECTS PRIVACY AND UPHOLDS HEALTHCARE SYSTEM INTEGRITY
  • PROMOTING HEALTH THROUGH ACTIVE AND ASSISTED LIVING EMBRACING INNOVATIVE TECHNOLOGIES AND AAL SOLUTIONS SUPPORT INDEPENDANT LIFESTYLES
  • HEALTH FOR ALL UNIVERSAL ACCESS TO QUALITY HEALTHCARE, LEAVING NO ONE BEHIND, GUIDED BY STANDARDS
  • HEALTHY PLANET, HEALTHY PEOPLE LINKING SUSTAINABILITY WITH HEALTH IS VITAL FOR SAFEGUARDING THE WELL-BEING OF FUTURE GENERATIONS

Dita Botërore e Standardeve është një kohë për të njohur përpjekjet e përbashkëta të mijëra ekspertëve në mbarë botën që zhvillojnë marrëveshjet teknike vullnetare që publikohen si Standarde Ndërkombëtare.

Mbahet çdo vit më 14 tetor,

Dita Botërore e Standardeve (WSD) ofron një mundësi për të rritur ndërgjegjësimin dhe për të rritur të kuptuarit e rëndësisë së standardizimit.

Është një nismë e përbashkët e Komisionit Ndërkombëtar Elektroteknik (IEC), Organizatës Ndërkombëtare për Standardizim (ISO) dhe Unionit Ndërkombëtar të Telekomunikacionit (ITU), të cilët çdo vit zhvillojnë elemente të fushatës për të forcuar komunitetin global për t'iu bashkuar lëvizjes.

Ne duam një botë më të mirë, më të drejtë dhe më të qëndrueshme. 

Një botë që mund të shijohet sot dhe të mbrohet për brezat e ardhshëm. Çdo SDG është një thirrje për veprim, por ne mund të arrijmë atje vetëm nëse punojmë së bashku. Standardet ndërkombëtare ofrojnë zgjidhje praktike për të cilat ne të gjithë mund të qëndrojmë prapa dhe të investojmë.

Duke promovuar dhe përdorur standardet ndërkombëtare, ne bëhemi pjesë e zgjidhjes Bashkohuni me lëvizjen tonë globale për rëndësinë e standardeve ndërkombëtare në arritjen e Objektivave të Zhvillimit të Qëndrueshëm (SDGs)

Marrë nga www.worldstandardsday.org